Aurora Music Star Festival – 2013

Mischa Maisky
11 Augusti  – 18 Augusti 2013 i Trollhättan/Vänersborg 
22 konserter – 200 artister från hela världen

Solo, Kammarmusik och Orkester

Program, biljett och rabatt-information finner du i menyn till höger!

Välkomna till den 8e upplagan

 

Vi har världens roligaste jobb och är nu barnsligt ivriga med att få presentera årets festivalprogram för publiken. Här bjuds all sköns artistiska läckerheter och nyheter i en lång rad.
En av de saker vi prioriterat är att ge publiken en ännu bättre totalupplevelse av festivalen både vad gäller programinnehållets djup och bredd men också allmän service och kringmiljö.

Soppa

En sådan liten, men viktig, detalj är till exempel att vid de 7 så populära Soppkonserterna så ingår soppan i biljetten. Den serveras från kl 11.15 innan de internationella Auroramusikerna bjuder en timmes konsert inne i Clio.

Wagner den förskräcklige

Vi är extra glada att i samarbete med Folkuniversitetet kunna presentera 2 st föreläsningar med två av våra mest inspirerande och kunniga presentatörer Camilla Lundberg och Janos Solyom. De finns få som kan fånga ens intresse som dessa när det gäller den klassiska musikgenren.

Aurora Superstars

Totalt blir det ca 200 superstars från hela världen och där finns giganter som tex Mischa Maisky (bla över 50 CD-inspelningar) på cello och Denis Bouriakov (soloflöjtist på Metropolitan) på flöjt.
Årets Aurorastipendiater är Avanesyan Trio från Belgien som tar världen med storm just nu.
Grundstommen och det som kanske sätter störst prägel på festivalen är dock Aurora Symphony Orchestra under vår hjälte Johannes Gustavssons ledning. ASO har även i år ett mäktigt program med tex Beethovens 3a och Mendelssohns Skotska symfoni.

Förmåner

Vi har polerat lite på våra biljettsystem och rabatter som i år är ännu bättre anpassade efter festivalen och publikens behov. Läs gärna mer om detta under biljettinformationen. Poängen är att det såklart skall löna sig både i själen och plånboken att gå på flera konserter.

 

Varmt välkomna hälsar

Alla Auroraartisterna och Ola Larsson – Festivalgeneral & Per Nyström – Konstnärlig ledare