Aurora Music Star Festival 2011

Trollhättan och Vänersborgs stolthet

Den 6e upplagan 14-21 augusti i Trollhättan och Vänersborg

Välkomna kära publik och artister

23 konserter på 8 dagar!

I god Auroraanda presenterar vi ett stort och brett festivalprogram 2011. Artisterna har vi som vanligt noga valt från hela vintergatan. I år besöks festivalen av ca 200 st från uppemot 40 olika länder.
Dessa artister kommer att bjuda på inte mindre än 23 konserter under 8 dagar så det vill till att ni som publik ser till att tvätten är struken och matlådorna i frysboxen är klara innan den 14 augusti.

Trollhättan/Vänersborg en världssuccé

Det är faktiskt inte bara skryt utan också helt sant. Trollhättan och Vänersborgs Aurorafestivaler är numera världsberömt, unikt i sitt slag. Tusentals artister har numera deltagit under åren och lika många står på kö för att få komma hit. Med största respekt omtalas verksamheten nu i hela musikvärlden. Det är något vi alla kan vara stolta över och vårda väl inför framtiden.

Musiken

På 23 konserter hinner man med mycket och det kan vi lova att vi gör i år. Några riktiga praktverk och örhängen eller vad sägs till exempel om: Tjajkovskij’s Symfoni Nr. 4, Beethoven’s Symfoni Nr. 7, Dvo?ák – Cellokonsert i h-moll, Bruch violinkonsert Nr 1, Schubert – Stråkkvintett C-dur, Rachmaninov – Pianokonsert  Nr. 2, Sibelius’s Symfoni Nr. 2 + ca 50 kammarmusikaliska verk. Inte så illa eller hur?

Storstjärnorna

Deta är många storstjärnor med förstås och att rabbla alla 200 här finns ej plats för men för att nämna några så får du möta till exempel:
Midori- Violin, Tatjana Masurenko-Viola, Alexander Rudin-Cello, Sébastien Dubé -Kontrabas, Mats Widlund -Piano, Jakob Koranyi -Cello, Cecilie Løken -Flöjt, David Friedemann Strunck -Oboe,  och inte minst vår stora dirigenthjälte från 2010 Johannes Gustavsson. Läs mer om dessa och många fler av årets fina festivalartister här: http://www.aurorachambermusic.com/festival-2011/artister/

Nystjärnorna

Årets Aurorastipendiater är något alldeles extra. Alla tre är helt enastående unga musiker som redan tagit världen med storm. Otaliga priser har de vunnit och stora internationella karriärer ligger nu för deras fötter. Ni får möta dem flera gånger under festivalen då de framträder som solister med Aurora Symphony Orchestra och även i kammarmusikprogrammen. Missa inte detta tillfälle att kunna säga till din late och TV-tittande granne att ”I was there”. Pristagarna är:
Zlata Chochieva – Piano – Russia
Alissa Margulis – Violin – German
Joona Pulkkinen – Cello – Finland

Småstjärnorna – Trollhättans stoltheter

Vi är också mycket stolta och glada över att kunna presentera Trollhättans stora stolthet nämligen N3 Symfoniorkester. (tidigare Trollhättans Ungdomssymfoniorkester).
Denna fantastiska och talangfulla ungdomsorkester är vida känd på slätten och de inleder denna konsertkväll med ett eget program med Johannes Gustavsson som gästdirigent.

Trollhättans andra stora stolthet är ju den skönsjungande Trollhättans Kammarkör som för första gången framträder på Aurorafestivalen. Vi är väldigt glada för detta och vet att många i publiken är det också. Kören kommer att sjunga en bukett av älskade svenska sånger som en fin inramning i den vackra  Västra Tunhems kyrka

6 st sopplunchkoserter – 100% kammarmusik

Missa inte denna guldgruva! Under 6 konserter vid lunchtid serveras först dagens soppa mellan kl 11.30-12.00. Därefter serveras en timmes högtidsstund med den bästa kammarmusiken. Både soppan, artisterna och repertoaren byts ut  varje dag, så menyn blir mycket omfattande. Här franmträder över 100 Auroraartister från hela världen på löpande band i olika formationer som tex Stråkkvartetter, Pianotrios , Blåsensembler och Solister etc. Musik av alla de stora mästarna utlovas plus en del annat gott du kanske inte är bekant med ännu. Dessa konserter var mycket besökta och populära 2010 och vi är ganska säkra på ett da capo 2011.

Festivalhäng

Vi har på mångas begäran utökat vårt ”Festivalhäng” på kvällarna. Nästan varje kväll med start kl 22.00 eller kl 23.00 (se mer i programmet) händer det grejer i festivalpuben. Här kommer artister rocka loss på pubscenen på ett helt okontrollerat sätt. All typ av musik och andra konstigheter utlovas.  Feststämningen kommer att vara på topp och här får man uppleva sidor hos artisterna som man kanske inte förväntat sig.

Publiken som Idoljury

6 internationella stjärnor på violin radar här upp sig och spelar samma solostycke varsin gång. Detta stycke har dessa 6 specialstuderat under ledning av Midori under veckan.
Du som publik kommer att få avgöra vilken av de 6 som du tycker är bäst genom röstning och fina priser är att hämta.

Ta dig god tid att noga se igenom alla godbitar som gömmer sig i programmet och läs mer om de olika rabatterbjudanden som finns för biljetterna. Det kanske blir svårt att välja bland allt men en sak kan vi lova dig att vilka konserter du än väljer så kommer du inte att bli besviken.

Varmt välkomna hälsar,
Trollhättans stad och Vänersborgs kommun
Ola Larsson / General Manager Aurora Chamber Music
Per Nyström / Artistic Director Aurora Chamber Music