Home » Aurora Master class – unga pianister & stråkar – Edsberg 2010

Aurora Master class – unga pianister & stråkar – Edsberg 2010

Aurora Chamber Music, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och  Sollentuna Kulturskola välkomnar unga nordiska pianister och stråkmusiker mellan 15-20 år att deltaga i våra Master Classes på Edsberg slott i Stockholm den 10-14 augusti 2010.
Det finns också en ny kurs för yngre pianister i åldrarna 10-14 år och

[cfi]

Om kursen

Här får du enskilda lektioner och master class av kända lärare och professorer, intensiva övningsdagar och träffa nya musikkompisar. Det här är ett bra tillfälle att få råd inför din vidare musikutbildning och skaffa dig ett nytt betydelsefullt nätverk. Pröva på att spela vid någon av elevkonserterna. 

Kursinnehåll

Master Class 15- 20 år- Stråkar och pianister: Lektionspass varje dag 10 -14 augusti  9.00-12.30 och 13.30-17.00. Undervisningen ges både som master class och individuellt. Varje aktiv deltagare ska ha förberett ett program om minst tre stycken av olika tonsättare. Kursdeltagarna medverkar vid konserter under veckan.
Kammarmusik 15-20 år- Stråkar och pianister: Kursledarna kommer att sätta ihop några ensembler med stråk och piano. Alla stråkmusikerna på kursen kommer att delta i en sådan ensemble och 3-4 av pianoeleverna. Kursledarna kommer  i god tid innan kursstart att meddela lämplig repertoar att förbereda. Ensemblerna får sedan 3-4 lektioner var av Per Nyström och en del av detta kommer att framföras vid någon av elevkonserterna.
Lektioner 10-14 år: Lektionspass varje dag 11-13 augusti  9.00-12.30 och 13.30-17.00. Undervisningen sker individuellt eller som gruppundervisning. Varje aktiv deltagare ska ha förberett ett program om minst två stycken av olika tonsättare. Några kursdeltagare medverkar vid elevkonserter under veckan.

Parallellt med dessa master classes kurs genomförs också en kurs för pianopedagoger (se mer om detta här). Visa detta gärna för din pianolärare och kanske hon/han vill vara med och då går ni på kurserna gemensamt.

2 NYHETER för 2010!
1.
Nu välkomnar vi även pianister i åldrarna 10-14 år för en 3-dagarskurs 9-11 augusti med undervisning både i grupp och enskilt av  Ann-Sofi Klingberg & Natalia Kazimirovskaja. Dessutom får alla som vill en ensklid lektion av Mats eller Stefan.  
2. Stråkmusiker i åldrarna 15-20 år erbjuds sololektioner av Per Enoksson och Per Nyström. Stråkarna kommer också att forma kammarensembler i hop med några pianister från kursen. Det blir kammarmusklektioner och möjlighet till att framföra något av detta vid kursens elevkonserter.

Kursledare

Mats Widlund  – har under kursen master class i piano – pianoprofessor på Kungliga Musikhögskolan/Edsberg  
Stefan Bojsten  – har under kursen master class i piano – pianoprofessor på Kungliga Musikhögskolan
Per Enoksson  – har under kursen master class violin och viola – violinprofessor på Kungliga Musikhögskolan/Edsberg
Per Nyström – leder undervisningen i kammarmusik och master class cello – solocellist och konstnärlig ledare för Aurora Chamber Music
Ann-Sofi Klingberg – undervisar deltagarna mellan 10-14 år – pianopedagog på Södra Latin i Stockholm
Natalia Kazimirovskaja – undervisar deltagarna mellan 10-14 år – pianopedagog på Musik och Konstskolan ”Maestro”  

Edsbergs slott och Sollentuna Kulturskola utanför Stockholm

Kursen kommer hållas på Edsbergs slott och Sollentuna Kulturskola utanför Stockholm och du kan läsa mer om dessa i länkarna nedan. Där finner du också adress och kartor
Länk till Edsbergs slott
Länk till Sollentuna Kulturskola

Kursavgift och boende
Kursavgiften är 2500kr för 15-20 år och 1500kr för 10-14år. I avgiften ingår all undervisning, för och eftermiddagsfika och lunch varje kursdag.
NYHET!!!  Du som är medlem i RUM får rabatt med 300 kr (10-14år) och med 400 kr (15-20 år) För att få din rabatt måste du även anmäla dig via RUM:s hemsida med din personliga medlemskod. För kontakt med RUM: 08-611 23 01
– Det finns ett begränsat antal platser med RUM-medlemsrabatt. Därför gäller ”först till kvarn” och så snart du anmält dig till kursen måste du höra av dig till RUM för att öka dina chanser att erhålla RUM-rabatten –

För tillresta deltagare rekommenderar vi Pensionat Norrviken för övernattning: www.pensionatnorrviken.se som ligger nära Edsbergs slott. Det tar ca 20 min att gå men det finns också buss 520 som går flera ggr i timmen mellan pensionatet och slottet. Pensionatet har plats för ca 15 personer så det är viktigt att du bokar i tid om du vill utnyttja denna möjlighet

Sista anmälningsdag 10 juli

Kontakt

Ola Larsson, Manager – Aurora Chamber Music. Ph 070 654 12 50.
Per Nyström, Artistic director – Aurora Chamber Music. Ph 0708 19 43 47