Aurora Höstfestival – 2014

hs--höst-bloggAurora Höstfestival – 2014
29 oktober – 1 November 2014 i Vänersborg
8 konserter – 100 artister från hela världen – Solo & Kammarmusik 
Program, biljett och rabatt-information finner du i menyn till höger!

Välkomna till Höstfestivalen 2014

 

Gerhard Schulz  Violin

Gerhard Schulz
Violin

Äntligen Höst!

Tycker i alla fall vi för då är det festivaldags igen. Vi har bjudit in ett intressant och spännande gäng internationella musiker och artister till Vänersborg. Drygt 100 närmare bestämt från drygt 30 länder. Bland de mest namnkunniga återfinns tex Gerhard Schulz från legendariska Alban Berg Quartet och Ralph Kirshbaum från USA tillsammans med de franska virtuosernaOlivier Charlier och Jean Sulem. Brittiske pianisten Martin Roscoe spelar på många konserter liksom Auroras ständiga konstnärlige ledare Per Nyström Vid alla konserter som startar 19.00 och 21.00 möter du alltid någon/några av dessa fina artister.

 

Staffan Scheja Piano

Staffan Scheja
Piano

Arve Tellefsen, Staffan Scheja och Vinprovning!

Extra glada är vi att kunna presentera två av Nordens absolut mest kända musiker Arve Tellefsen och Staffan Scheja.  Den konserten innehåller dessutom ett helt nytt inslag med Vinprovning i pausen. Munskänkarna i Vänersborg arrangerar denna provning och är en möjlighet för alla att få njutning både för gom och själ.

 

Tårt och Soppkonserter 

Dessa mycket populära och uppskattade festivalinslag är numera självklara. Tårtkonserten på lördagen får denna gång Piano som tema där ett pärlband av mycket välkända pianostycken framförs som tex Månskenssonaten av Beethoven och Nocturne av Chopin mm + den beryktade buffen av läckra tårtor förstås. Soppkonserterna är numera – GRATIS ENTRE – och dagens soppa serveras från kl 11.30 (80kr, kan ej förköpas), konserten startar kl 12.15. Vid dessa konserter finns en stor och blandad repertoar av de stora mästarna framfört av musiker från hela världen.

Martin Roscoe  Piano

Martin Roscoe
Piano

 

Förmåner

Vi har polerat lite på våra biljettsystem och rabatter som i år är ännu bättre anpassade efter festivalen och publikens behov.  Läs gärna mer om detta under biljettinformationen. Poängen är att det såklart skall löna sig både i själen och plånboken att gå på flera konserter.

 

Varmt välkomna hälsar

Alla Auroraartisterna och Ola Larsson – Festivalgeneral & Per Nyström – Konstnärlig ledare

 

P.S. Du vet väl om att Aurora har en Facebooksida där du kan se det senaste.

Klicka här för att komma till vårat Facebookevent!