Aurora Classic Festival – 2015

aurora-classic-2015-webb

11 konserter

7 Aurora talks

220 artister från hela världen

Solo, Kammarmusik & Orkester

 

  Program ?       Biljettinfo & rabatter ?  

 

Kära festivalpublik,

Efter 32 fantastiska festivaler med er har vi nu anlänt vid Auroras 10-års jubileum!!
Hade någon sagt till oss för 10 år sedan vad som låg framför oss av fenomenala upplevelser, otroligt roliga och starka ögonblick, så hade det då förstås varit snudd på omöjligt att tro på.

 

Till denna jubileums-festival är ni alla varmt välkomna till Auroras nya projekt, Forum Aurora, en serie i festivalen integrerade s.k. Aurora talks. Här möter ni starka och fascinerande personligheter som kommer tala om bl. a den musik som framförs, men också angränsande ämnen som berör ledarskap, kultur och förstås meningen med livet;)

 

Nu ska inte just dessa ord vidare handla om att en av tidernas främsta dirigenter, Kurt Masur, ska dirigera Aurora Symphony Orchestra vid detta 10-års jubileum. Eller att världs-solisterna violinisten Nicholas Dautricourt, pianisten Anna Fedorova och vår älskade Lena Willemark samt att ett av Sveriges fräckaste gypsy-punk/balkanbeats band, Räfven, framträder under festivalen.

 

Om vi nu istället reflekterar lite över dessa år, försöker minnas och plocka ut speciella ögonblick, då blir man snabbt översköljd av just allt detta. Och istället för att här rada upp alla stjärnmusiker som varit på besök hos oss i Trollhättan & Vänersborg, vill vi istället speciellt minnas ett moment som etsat sig fast, ett moment som blivit lite av en outtalad ledstjärna under alla dessa år: Under den 2a sommarfestivalen, 2007, gjorde vi en konsert med bl. a just Lena Willemark och norske violinisten Terje Tønnesen i Trollhättans kyrka. En äldre, stilig kvinna, för många av er välbekant, kom med oss ur kyrkan och tog handfast tag i oss och sa med stort allvar: ”… tänk att jag får vara med om detta… jag är faktiskt en annan människa nu än vad jag var när jag kom…” Tänk på det några sekunder, detta citat omfamnar egentligen allt man kan drömma om att uppnå vid en konsert, ’den magiska cirkeln’ där musiken, artisterna & publiken för några ögonblick blir ett, när man faktiskt, du och jag, kan snudda vid känslan av: ”… tänk att jag får vara med om detta… jag är faktiskt en annan människa nu än vad jag var när jag kom…”
Viljan att erbjuda dessa ögonblick till vår publik, till våra yngre artister från världens alla hörn, till oss själva – är fortfarande en av Auroras starkaste drivkrafter.

 

Förmodligen är det mycket på grund av just denna drivkraft, samt våra fantastiska och uthålliga samarbetspartners (ingen nämnd ingen glömd;) som vi nu är här och firar detta 10-års jubileum tillsammans med er.

Varmt välkomna till Auroras 10-års jubileum!

alla Auroraartisterna och Ola Larsson – Festivalgeneral & Per Nyström – Konstnärlig ledare

 

P.S. Du vet väl om att Aurora har en Facebooksida där du kan se det senaste.