Aurora Winter Classic 2015

hs--blogg.jpg-114Aurora Winter Classic – 2015

24 – 28 februari 2015 i Vänersborg/Trollhättan
11 konserter – 80 artister från hela världen – Solo & Kammarmusik 
Program, biljett och rabatt-information finner du i menyn till höger!

Festival premiär – AURORA WINTER CLASSIC

Auroras 31a festival är nya Aurora Winter Classic. Efter så många fantastiska festivaler Vänersborg/Trollhättan och Mariestad vill vi nu introducera en gammal intern vision om en vinterfestival. Denna festival ersätter den tidigare Vårfestivalen.

Nu hoppas vi på allt annat än den västkustka regniga vintern;) så vi får en riktig nordisk kall & snörik vinter vecka tillsammans, då kan vi alla krypa in i den varma och mysiga konsertlokalen och njuta av den fantastiska musiken framförd av en suverän artist uppställning. Vi är förstås extra glada att vi just detta tillfälle få presentera den folkkäre hovsångaren Loa Falkman som kommer framföra ett opera program av Mozart i Vänersborgs kyrka tillsammans med pianisten Peter Donohoe. Några numera för er välkända artister återvänder, tänker t ex på violinvirtuosen Alissa Margulis, en av världens mest eftertraktade violin professorer polacken Krzcystof Wegrzyn och världspianisten Peter Donohoe som vid senaste besöket i Vänersborg under en konsert nästan knäckte benen på flygeln i festsalen när han fick in sina fullträffar bakom tangenterna;)

Som vanligt presenterar vi helt nya artister, t ex violinisten Ilya Grubert från Amsterdam, violasten Hariolf Schlichtig från Munchen. Men framförallt har vi åter en av världens främsta cellister, brasilienaren Antonio Meneses från Salzburg. Meneses har spelat in med Herbert von Karajan och Berliner Filharmoniker, t ex Brahms dubbelkonsert med Ann Sophie Mutter.

Kuriosa: vid denna festival presenterar vi 3 artister som alla vunnit världens största och mest förnämsta tävling inom den klassiska musiken, Tschaikovskij-tävlingen i Moskva som hålls vart 4e år: Antonio Meneses, Peter Donohoe, Ilya Grubert. Fantastiskt, eller hur?

Aurora Festival Strings är tillbaks för att stanna, flera av er minns kanske konserten under höstfestivalen med Schostakovitsch gripande 8e kvartett i arrangemang för orkester. Vi fortsätter och framför nu 9e kvartetten. Stark och gripande musik med direkt tilltal det med.

Av all fenomenal kammarmusik som kommer framföras märks t ex en riktig Aurora-hit: Schumanns pianokvintett, ni vet den från Fanny & Alexander…;)

Och, den unge fenomenale vänersborgaren Emil Wegberg, som studerar cello på Kungliga musikhögskolan och jobbar som konferenciär på Konserthuset i Stockholm, är åter er konferenciär och ledsagare genom musiken.

Tårt och Soppkonserter 

Dessa mycket populära och uppskattade festivalinslag är numera självklara. Tårtkonserten på lördagen Soppkonserterna har som ni vet – GRATIS ENTRE – och dagens soppa serveras från kl. 11.30 (80kr, kan inte förköpas), konserten startar kl. 12.15. Vid dessa konserter finns en stor och blandad repertoar av de stora mästarna framfört av musiker från hela världen.

 

 

Biljetter & förmåner

Vi rekommenderar starkt att ni följer länken nedan eller tittar i menyn här till höger där vi presenterar flera för denna festival helt skräddarsydda biljettpaket!

http://www.aurorachambermusic.com/festivals/aurora-winter-classic-2015/biljettinfo-rabatter/

Varmt välkomna, hälsar

Alla Auroraartisterna och Ola Larsson – Festivalgeneral & Per Nyström – Konstnärlig ledare

 

P.S. Du vet väl om att Aurora har en Facebooksida där du kan se det senaste.

Klicka här för att komma till vårat Facebookevent!